LITE OM MIG

Jag heter Kimma och har de senaste 25 åren arbetat som  TV-producent.

Där var det viktigt att klara stress och alltid komma i tid, därför bestämde jag för drygt 10 år sen att börja cykla till jobbet

– alltid – året runt – oavsett väder och temperatur.

Jag upptäckte att Stockholm inte är större än att det går att nå hela stan med cykel. Det var inte ens jobbigt, det jobbiga blev istället när cykeln gick sönder och jag inte kunde laga den.

Så efter många trasiga cyklar funderade jag på allvar att förverkliga en gammal barndomsdröm, en egen cykelverkstad.

Plötsligt en dag dök möjligheten upp att ta över en verksamhet jag kände till väl, Enskede Cykel.

Här är jag nu! Hoppas jag kan göra dig till en nöjd kund. Välkommen!

Den 4:e mars 2019 satte vi igång och det har varit helt fantastiskt att möta så många glada och tacksamma över att vi finns och att vi kan laga cyklar här igen.

Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss att behovet var så stort. Jätteroligt!

Vilka är vi då? Jag som driver stället heter Kimma, jag gör enklare reparationer och jobbar främst med att se till att hela stället fungerar både som butik, verkstad och arbetsplats.

Sen är det Bengan, han är anställd och jobbar just nu fyra dagar i veckan. Bengan kan det mesta om cyklar och har hållit på sen 70-talet men är särskilt kunnig på landsvägscyklar.

Leo är en ung entusiast. Han har lagat cyklar i hela sitt liv och är den som jobbar heltid här.

Lorre hjälpte mig att komma igång här och har framför allt jobbat i uppstarten. Tack! Det han inte kan om äldre cyklar är inte värt att veta. På sommarhalvåret har han Löttorp cykelverkstad på Öland, väl värt ett besök. Men Lorre är aldrig mer än ett telefonsamtal bort för oss och hjälper till när det dyker upp lite äldre cyklar.

Per sålde sin lilla kvarterslivs i Hägerstensåsen och började här som butiksansvarig istället. Han kan skriva in, men inte skruva isär, en cykel och är behjälplig i butiken om du har några frågor.

 

Sammanlagt har vi en enorm kompetens och vi jobbar som ett lag och ger oss nästan aldrig.

Back to Top