På Sockenplan har det legat en cykelverkstad länge men…

Vi som driver verksamheten idag tog över den 2018, bommade igen för renovering, och slog upp portarna igen i mars 2019, nu med nya ambitioner.

På Enskede Cykel ser vi en cykel som ett fordon i trafik, för det är så vi och de flesta av våra kunder använder den.
Istället för bil, istället för tunnelbana eller buss. Ibland fullastad med både barn och matkassar. Ibland flera mil om dan. Året runt, oavsett väder.

Med sådan användning krävs underhåll. Helst av mekaniker som kan cyklar och människor som förstår behovet.

Det gör vi på Enskede Cykel.

Boka en GARANTISERVICE hos oss och vi går igenom varje detalj.

Har vi missat något som borde åtgärdats betalar du bara för materialet, inte jobbet. Det står vi för.

Och vi ger oss inte förrän cykeln är problemfri.

 

KIMMA

Jag heter Kimma och under 25 år jobbade jag som TV-producent.

Där var det viktigt att klara stress och alltid komma i tid. Eftersom varken bil eller kollektivtrafik gick att lita på, bestämde jag mig för att testa att cykla till jobbet – alltid – året runt – oavsett väder och temperatur. Vilken fullträff, daglig motion och alltid i tid.

Jag upptäckte snart att Stockholm inte är större än att det går att nå hela stan med cykel, det var inte ens jobbigt. Det jobbiga blev i stället att hitta en bra och snabb verkstad när cykeln behövde service.

 

Så efter många frustrationer och trasiga cyklar funderade jag på allvar att förverkliga en gammal barndomsdröm, att skapa en egen cykelverkstad.

En dag dök möjligheten upp att köpa det här stället.

PER

Nu har som tur är Per klivit in som delägare. Per är i första hand ansvarig för butiksdelen och ekonomin på Enskede Cykel.

Han har jobbat 14 år som butikschef på en ICA Nära och efter det drev han ett eget kvarterslivs i Hägerstensåsen.
Cykla började han göra ordentligt när han började jobba på Enskede Cykel.

 

BENGAN

Den första mekanikern på Enskede Cykel. Han är en av få i Sverige som jobbat som cykelmekaniker i över 40 år. Bengan var tävlingscyklist på 70-80-talet och har ett kunnande om landsvägscykel som är fullständigt ovärderligt. Egensinnig, uppfinningsrik och full av humor. Bengan älskar Thor Modén.

 

JENNIFER

En dedikerad mekaniker. Hon älskar utmaningar och är en grym MTB-entusiast. Många år i cykelbranschen och expert inom Shimano och Livelos lådcyklar. Dessutom är Jennifer serviceminded och en debattör med stort rättspatos.

RONNIE

Ronnie kom till oss från Cycling där han jobbat som cykelmekaniker i nio år, mest med landsväg och tempocyklar. Många custombyggen har det blivit.
Dessförinnan har han jobbat i byggsvängen, som bilmek och det mesta du kan tänka dig.

När det behövs en brovinkel för att lösa ett problem har Ronnie alltid några extra i sin verktygslåda.

När han inte skruvar cykel hos oss lär han barnbarnet hur man åker snöskoter.

 

DAVID

Vår glada Fåröbo som under sommartiden driver Sudersands cykeluthyrning på Fårö, men under vintertid välsignar han oss med sin närvaro. En mångsysslare som likaväl kan skapa en hemsida, reparera en cykel och ge service med ett leende.

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen